Skip til hoved indholdet
    Hjem Integration Sådan arbejder vi med integration og modtagelse

Sådan arbejder vi med integration og modtagelse

Sådan arbejder vi med integration og modtagelse hos Center for Dansk og Integration

Sådan tager vi imod flygtninge og familiesammenførte

I Køge Kommune ønsker vi at give flygtninge en god modtagelse. Team modtagelse arbejder tæt sammen med sagsbehandlerne i jobcentrets integrationsteam, samt andre relevante afdelinger i kommunen for at sikre en god modtagelse af nyankomne flygtninge og familiesammenførte. Læs her, hvordan vi gør før, under og efter, at flygtningene er ankommet til kommunen.

Inden ankomsten

Inden de nye borgere ankommer til Køge, sørger Team modtagelse for klargøring af midlertidige boliger, som flygtningene skal bo i, indtil de finder en permanent bolig.  
Herudover er der løbende kontakt med asylcenteret omkring evt. specielle behov, som team modtagelse skal være opmærksom på. 

Ankomsten

Når nye flygtninge ankommer til Køge Kommune sørger deres kommende kontaktperson fra Team modtagelse for at tage imod dem på stationen. Herfra går de sammen til Center for Dansk og Integration, hvor der afholdes velkomstmøde. Kontaktpersonen fra Team modtagelse viser herefter de nye borgere deres midlertidige bolig, og introducerer dem til lokalområdet.  

Efter ankomsten

Kort efter ankomsten inviteres de nye flygtninge til visitation på Center for Dansk og Integration, så de kan starte på danskundervisning. Herudover skal de til deres første møde på jobcentret, hvor de sammen med deres sagsbehandler får udarbejdet en integrationsplan. Kontaktpersonen fra Team modtagelse hjælper med at få oprettet bankkonto, Nem-ID og e-Boks, bestille tid hos lægen til generel helbredsundersøgelse og evt. indmeldelse af børn i skole eller dagtilbud. Team modtagelse sørger desuden for vejledning ved flytning fra midlertidig til permanent bolig. 

Hver torsdag holder Team modtagelse ’Åben Rådgivning’, hvor flygtninge og familiesammenførte kan komme og få vejledning, og hjælp til fx at læse breve, bestille tid hos lægen og andre praktiske ting, som kan være vanskelige, når man er ny i et land. 

Sådan arbejder vi med integration

Der iværksættes løbende integrationsprojekter i Køge kommune med forskellige fokus. Grundet det tætte samarbejde med jobcentret er beskæftigelse en vigtig hjørnesten i integrationsarbejdet. CDI fremmer integrationen i Køge kommune ved at understøtte frivillige organisationer. Læs mere her om Frivillige og aktiviteter.

Team modtagelse og integration

Team modtagelse og integration består af dygtige medarbejdere som vejleder og hjælper flygtninge og integrationsborgere. Du kan booke tid på denne side Aftal tid hos Team Modtagelse og Integration.

Join our free Danish classes today! Start til gratis danskundervisning i dag

Center for Dansk og Integration

Ølbycenter 53 

4600 Køge

CVR: 29 18 93 74

 

Telefon: 56 67 66 60

Mail: cdi@koege.dk

 

Åbningstider i receptionen

Undervisningstid

Nyttige links