Skip til hoved indholdet
    Hjem Sprogskole For kursister

For kursister

Velkommen til Center for Dansk og Integration. Vi håber, du får en god tid her på skolen, mens du lærer dansk. Her har vi samlet lidt praktiske informationer, som du kan få brug for undervejs.

Reglerne for depositum gælder for kursister, der er i Danmark for at studere eller arbejde. Det gælder også for kursister, der er familiesammenført med en dansk statsborger efter EU-reglerne.

Hvis du er omfattet af reglerne om depositum, skal du betale et depositum á 2.000 kr. før du kan starte til danskundervisning.

Depositumskursister har ret til gratis danskundervisning i en periode på 5 år. Perioden starter fra den dag, du får tilbuddet om gratis Danskuddannelse fra din kommune. Perioden er inklusiv eventuelle pauser og såfremt, at danskundervisningen skal forblive gratis, skal du bestå dine moduler indenfor tidsfristerne, som er vedtaget ved lov.

Pauser og refundering af depositum

Hvis du ønsker at holde pause, er det bedst at holde pausen efter en bestået modultest. Hvis du holder pause midt i et modul, vil tiden stadig løbe, og du risikerer ikke at kunne gøre dit modul færdigt, inden du taber dit depositum. 

Du kan få dit depositum tilbage, når du har bestået dit modul.

Hvis du ønsker dit depositum retur eller ønsker at holde pause i mellem to moduler, skal du give kontoret besked, inden du går til modultest, da vi automatisk overfører dig til næste modul efter din test er bestået.

Tabt depositum

Hvis du har tabt dit depositum, kan du fortsætte din Danskundervisning indtil du har bestået næste modultest.

Når du har bestået din test, udmelder vi dig, og du skal betale et nyt depositum, før du kan fortsætte på næste modul.

 

Hvis du har spørgsmål til depositums reglerne, eller vil vide, hvornår dit depositum er tabt, er du velkommen til at kontakte kontoret. 

Du skal kontakte jobcenteret og bede dem om at sende os en henvisning. Når vi har modtaget den, sender vi et brev med en invitation til et møde med vores vejleder. Til mødet finder I ud af, hvilken Danskuddannelse der passer bedst til dig, og sammen finder I også en startdato. Hvis kommunen ikke betaler din undervisning, skal du selv betale. Kontakt kontoret på CDI for nærmere information, om hvad det koster, og hvordan du betaler.

Hvis du på grund af sygdom eller andre årsager ikke kan komme til undervisning, skal du ringe til kontoret på tlf. 56 67 66 60, eller sende os en mail på: cdi@koege.dk. Du skal altid skrive dit kursistnummer og årsagen til fraværet. Hvis du er væk tre gange, og ikke har meldt dig syg, vil vi kontakte dig. Kontakt kontoret, hvis du er syg i en længere periode.

Når der er ændringer eller aflysninger, bliver der som regel sendt en sms til alle på holdet. Det er derfor vigtigt, at du giver kontoret dit mobilnummer.  

Alle dage skrevet herunder er inklusiv

Sommerferie

Uge 26-31 (26. juni - 7. august 2023)

Efterårsferie

Uge 42 (16. oktober - 20. oktober 2023)

Juleferie

22. december 2023 - 3. januar 2024

 

Du kan altid tjekke dit skema på LUDUS Web. Du kan også henvende dig til kontoret enten telefonisk, personligt, eller via mail.  

CDI bruger Its learning og LUDUS Web, som kursist- og lærerintra. Når du er kursist på Center for Dansk og Integration, vil du få et login til It’s Learning og LUDUS Web. 

 

 

Join our free Danish classes today! Start til gratis danskundervisning i dag

Ølbycenter 53 

4600 Køge

Telefon: 56 67 66 60

Mail: cdi@koege.dk

CVR: 29 18 93 74

Åbningstider i receptionen

Undervisningstid

Nyttige links