Skip til hoved indholdet
    Hjem Sprogskole For kursister

For kursister

Velkommen til Center for Dansk og Integration. Vi håber, du får en god tid her på skolen, mens du lærer dansk. Her har vi samlet lidt praktiske informationer, som du kan få brug for undervejs.

Reglerne for depositum gælder for kursister, der er i Danmark for at studere eller arbejde. Det gælder også for kursister, der er familiesammenført med en dansk statsborger efter EU-reglerne.

Hvis du er omfattet af reglerne om depositum, skal du betale et depositum á 2.000 kr. før du kan starte til danskundervisning.

Depositumskursister har ret til gratis danskundervisning i en periode på 5 år. Perioden starter fra den dag, du får tilbuddet om gratis Danskuddannelse fra din kommune. Perioden er inklusiv eventuelle pauser og såfremt, at danskundervisningen skal forblive gratis, skal du bestå dine moduler indenfor tidsfristerne, som er vedtaget ved lov.

Pauser og refundering af depositum

Hvis du ønsker at holde pause, er det bedst at holde pausen efter en bestået modultest. Hvis du holder pause midt i et modul, vil tiden stadig løbe, og du risikerer ikke at kunne gøre dit modul færdigt, inden du taber dit depositum. 

Du kan få dit depositum tilbage, når du har bestået dit modul.

Hvis du ønsker dit depositum retur eller ønsker at holde pause i mellem to moduler, skal du give kontoret besked, inden du går til modultest, da vi automatisk overfører dig til næste modul efter din test er bestået.

Tabt depositum

Hvis du har tabt dit depositum, kan du fortsætte din Danskundervisning indtil du har bestået næste modultest.

Når du har bestået din test, udmelder vi dig, og du skal betale et nyt depositum, før du kan fortsætte på næste modul.

 

Hvis du har spørgsmål til depositums reglerne, eller vil vide, hvornår dit depositum er tabt, er du velkommen til at kontakte kontoret. 

Du skal kontakte jobcenteret og bede dem om at sende os en henvisning. Når vi har modtaget den, sender vi et brev med en invitation til et møde med vores vejleder. Til mødet finder I ud af, hvilken Danskuddannelse der passer bedst til dig, og sammen finder I også en startdato. Hvis kommunen ikke betaler din undervisning, skal du selv betale. Kontakt kontoret på CDI for nærmere information, om hvad det koster, og hvordan du betaler.

Hvis du ikke kan komme i skole på grund af sygdom, læge eller andet, skal du registrere dit fravær i vores system LUDUS-Web. Det er ikke længere muligt at kontakte kontoret omkring registrering af fravær og det er derfor vigtigt at du selv gør det. Dog skal du stadig kontakte kontoret ved længere planlagt fravær f.eks. ferie. Hvis du har brug for hjælp til at logge på LUDUS eller har andre spørgsmål, er du meget velkommen til at spørge på kontoret.

Når der er ændringer eller aflysninger, bliver der som regel sendt en sms til alle på holdet. Det er derfor vigtigt, at du giver kontoret dit mobilnummer.  

Alle dage skrevet herunder er inklusiv

Vinterferie

Uge 8 (19 februar – 23.februar 2024)

Påskeferie

Uge 13 (25. marts – 1. april 2024)

Kristi Himmelfart

9.maj – 10. maj 2024

2. pinsedag 

20. maj 2024

Grundlovsdag 

5. juni 2024 

Sommerferie 

Uge 26 – 31 (28.juni -12. august 2024)  

Efterårsferie 

Uge 42 (14.oktober – 18. oktober 2024)

Juleferie

Uge 52 (23.december – 06. januar 2024)

Du kan altid tjekke dit skema på LUDUS Web. Du kan også henvende dig til kontoret enten telefonisk, personligt, eller via mail.  

CDI bruger Its learning og LUDUS Web, som kursist- og lærerintra. Når du er kursist på Center for Dansk og Integration, vil du få et login til It’s Learning og LUDUS Web. 

 

Join our free Danish classes today! Start til gratis danskundervisning i dag

Center for Dansk og Integration

Ølbycenter 53 

4600 Køge

CVR: 29 18 93 74

 

Telefon: 56 67 66 60

Mail: cdi@koege.dk

 

Åbningstider i receptionen

Undervisningstid

Nyttige links