Skip til hoved indholdet
    Hjem KTA

KTA

Klar til fremtiden

Center for Dansk og Integration samarbejder med Jobcenter Køge om at få kommunens nye borgere i arbejde. ”Klar til Arbejdsmarkedet” er navnet på indsatsen.

De nye borgere er i gang alle ugens dage med et skema sammensat af praktik, danskundervisning, jobsøgning og brancheundervisning. Al undervisning foregår på Center for Dansk og Integration. 
 

Selvforsørgelse er målet

Målet med indsatsen er at gøre flygtninge og familiesammenførte klar til en fremtid på arbejdsmarkedet, så de kan blive selvforsørgende i overensstemmelse med Integrationsloven. 

Udtale og jobsamtale

To dage om ugen er kommunens nye borgere enten i praktik i en relevant virksomhed, eller også får de et grundlæggende kendskab til det danske samfund, kultur, hverdags-IT og demokrati. Samtidig får de intensiv sprogundervisning med fokus på dansk udtale i forhold til jobsamtaler og det sociale sprog på arbejdspladsen. Kursisterne lærer også at skrive et CV, en jobansøgning og at gå til en jobsamtale. 

Forskellige brancher

Resten af ugen er delt i ordinær danskundervisning og indføring i forskellige brancher. Her lærer de nye borgere det fagsprog, der bruges fx i en produktion, i en butik, på en byggeplads og et lager samt inden for sundhed og service. Udover fagsproget får de også udviklet konkrete kompetencer og viden, som er nødvendig for at arbejde i den pågældende branche, og de bliver fortrolige med branchens centrale redskaber, fx et kasseapparat eller en speciel rengøringsmaskine. 

Vejledning og sagsbehandling på stedet

På Center for Dansk og Integration har Jobcenter Køge indrettet et kontor, hvor de giver nye borgere hjælp og vejledning både med brancheforløbet og med at finde en praktikplads. 

Join our free Danish classes today! Start til gratis danskundervisning i dag

Center for Dansk og Integration

Ølbycenter 53 

4600 Køge

CVR: 29 18 93 74

 

Telefon: 56 67 66 60

Mail: cdi@koege.dk

 

Åbningstider i receptionen

Undervisningstid

Nyttige links