Skip til hoved indholdet
    Hjem Integration Ukraineindsats

Ukraineindsats

Her finder du svar på dine spørgsmål om Ukraine situationen

Herunder finder du svar på de oftest stillede spørgsmål om Ukraine situationen. Du er velkommen til at skrive til Ukraine@koege.dk, hvis du ikke finder svar på dit spørgsmål.

Udlændingestyrelsen og SIRI har publiceret en informationsside målrettet ukrainske statsborgere, der enten er i Danmark eller ønsker at komme til Danmark. Siden indeholder bl.a. information om muligheden for at bevare eller få opholdstilladelse.

Information to Ukrainian citizens (english version)
 
Information til ukrainske statsborgere (dansk version)

Grundet situationen i Ukraine har myndighederne samlet alt relevant information til ukrainske statsborgere, der enten er i Danmark eller ønsker at komme til Danmark.

Du kan finde siden Køge hjælper Ukraine på Facebook, og spørge om, der er nogen der har brug for din hjælp. Du kan hjælpe flygtninge fra Ukraine med ansøgning om midlertidig opholdstilladelse. Det gøres ved at udfylde en af de to formularer, der ligger på nyidanmark.dk/ukraine under spørgsmålet ”Hvordan søger jeg om opholdstilladelse efter særloven”. Hvilken formular man skal bruge, afhænger af, om man søger efter §1 eller §2. På nyidanmark.dk/ukraine kan man læse, hvem der hører under §1, og hvem der hører under §2.

Hvis du er i kontakt med én, der ønsker at søge om opholdstilladelse efter den nye særlov, opfordrer vi dig til at hjælpe pågældende med at udfylde skemaet, og for at lette processen, skal skemaet ifølge Udlændingestyrelsen udfyldes med latinske bogstaver. 

Gå til nyidanmark.dk/ukraine

Røde Kors har etableret et callcenter, Røde Kors Parat, hvor frivillige kan registrere sig og blive henvist til konkrete opgaver, når behovet opstår i deres lokalområde. Røde Kors koordinerer med andre organisationer og myndigheder, og når der bliver brug for frivillige til konkrete og relevante opgaver, vil Røde Kors igangsætte en indsats og kontakte de registrerede frivillige.

Gå til Røde Kors Parat

Kommunen tager ikke imod donationer, men henviser til de frivillige organisationer, som modtager tøj. 

Mødrehjælpen modtager børnetøj, sko og babyudstyr. Mødrehjælpen har adresse, Nørregade 22E, 4600 Køge.
Røde Kors butikkerne ligger i Ølbycenter 18, 4600 og Centerpladsen 60, 4140 Borup.

Røde Kors oplyser, at de tager imod tøj i deres genbrugsbutikker og i opstillede tøjcontainere, men de gør samtidig opmærksom på, at behovet for tøj lige nu er dækket, og at det derfor vil indgå i deres genbrugscyklus for at blive omsat til penge, som kan bruges til nødhjælp, mad og medicin.

I første omgang anbefaler vi, at du kontakter Center for Dansk og Integration og tilbyder din tolkebistand der. Center for Dansk og Integration, er en del af Køge Kommune, og ansvarlig for håndtering af flygtninge. Du kan skrive på Ukraine@koege.dk eller ringe på telefon nummer 5667 6660.

Mange ukrainere indrejser med deres kæledyr, og EU og Danmark anvender en særlig undtagelsesmulighed i forordning 2013/576, der betyder, at personer, der rejser med deres kæledyr fra Ukraine, kan indføre dette til EU, herunder Danmark, selvom dyret ikke opfylder alle kravene. Kæledyret skal hurtigst muligt registreres via en blanket på Fødevarestyrelsens hjemmeside:

Join our free Danish classes today! Start til gratis danskundervisning i dag

Center for Dansk og Integration

Ølbycenter 53 

4600 Køge

CVR: 29 18 93 74

 

Telefon: 56 67 66 60

Mail: cdi@koege.dk

 

Åbningstider i receptionen

Undervisningstid

Nyttige links