I Køge Kommune ønsker vi at give flygtninge en god modtagelse. Team modtagelse arbejder tæt sammen med sagsbehandlerne i jobcentrets integrationsteam, samt andre relevante afdelinger i kommunen for at sikre en god modtagelse af nyankomne flygtninge og familiesammenførte. Læs her, hvordan vi gør før, under og efter, at flygtningene er ankommet til kommunen.
Inden ankomsten
Inden de nye borgere ankommer til Køge, sørger Team modtagelse for klargøring af midlertidige boliger, som flygtningene skal bo i, indtil de finder en permanent bolig.
Herudover er der løbende kontakt med asylcenteret omkring evt. specielle behov, som team modtagelse skal være opmærksom på.
Ankomsten
Når nye flygtninge ankommer til Køge Kommune sørger deres kommende kontaktperson fra Team modtagelse for at tage imod dem på stationen. Herfra går de sammen til Center for Dansk og Integration, hvor der afholdes velkomstmøde. Kontaktpersonen fra Team modtagelse viser herefter de nye borgere deres midlertidige bolig, og introducerer dem til lokalområdet.
Efter ankomsten
Hver torsdag holder Team modtagelse ’Åben Rådgivning’, hvor flygtninge og familiesammenførte kan komme og få vejledning, og hjælp til fx at læse breve, bestille tid hos lægen og andre praktiske ting, som kan være vanskelige, når man er ny i et land.
Sådan arbejder vi med integration
Der iværksættes løbende integrationsprojekter i Køge kommune med forskellige fokus. Grundet det tætte samarbejde med jobcentret er beskæftigelse en vigtig hjørnesten i integrationsarbejdet. CDI fremmer integrationen i Køge kommune ved at understøtte frivillige organisationer. Læs mere her om frivillige og aktiviteter.
Team modtagelse og integration
Team modtagelse og integration består af dygtige medarbejdere som vejleder og hjælper flygtninge og integrationsborgere. Du kan booke tid på denne side aftal tid hos Team modtagelse og integration eller møde op til walk-in torsdag kl. 16-18 på Center for Dansk og Integration.